Saunan salaisuus -kirja

Saunan salaisuus -kirjan kansi

Kirjassa perehdytään hoitoihin ja kansanperinteeseen sekä saunan historiaan. Saunan salaisuus on kattava teos, joka soveltuu itsehoitoon ja terapeuteille oppikirjaksi. Kirjan kuvitus toimii perinnekatselu kirjana vaikka lapsille ja lastenlapsille. Näin siis vanhemmat ja isovanhemmat voivat kertoa omia saunamuistojaan kuvien myötä ja palata itsekin lapsuuteen.

Kirjan ovat kirjoittaneet Merja Pihlajamäki ja Mervi Hongisto. Kirjan on kuvittanut Tuula Kaarina Luostarinen. Saunan salaisuus sisältää myös tutkittua tietoa kuppauksesta ja turpeesta. Näiden asioiden luotsaajina ovat olleet professori Tuula Vaskilampi ja professori Kalevi Pihlaja. Tutkija Matias Aho valaisee matkaa savusaunasta yleiseen saunaan Turussa 1900 luvun alkupuolelle. Monet muut asiantuntijat ovat auttaneet meitä omalla ammattitaidollaan. Kirja painetaan Tasopainossa Kaarinassa, kiitos kaikille näihin löylyihin osallistuneille.

Kirjan voi hakea tai tilata kirjoittajilta: Merja Pihlajamäki, Kirkkokatu 5, 39700 Parkano puh 040 7298243 ja Mervi Hongisto, Forum sauna, Kurjenmäenkatu 17, 20720 Turku puh 050 5885013. Saunan salaisuudessa on 216 sivua, se on nelivärinen, A4-kokoinen ja kovakantinen. Kirja löytyy kirjakaupoista, hoitoloista ja terapeuteilta, hinta noin 45 euroa.

Saunan salaisuus on toisenlainen saunakirja. Se vie lukijansa aikamatkalle saunan historiasta tähän päivään ja tulevaan. Antaa aikaa ja rakkautta. Palkitsee lämmöllä ja hyvällä ololla. Saunan salaisuus on kunnianosoitus suomalaiselle saunalle, sille hämyiselle huoneelle, jossa olemme saaneet tehdä työtämme jo liki kaksikymmentä vuotta. Olemme saaneet sen perinnöksi vanhemmiltamme ja haluamme sen säilyvän lapsille ja lastenlapsillemme.

Sinun kanssasi saunaan – väritettävät Perinne- ja tarinakortit on koottu Saunan salaisuus kirjan piirroskuvista ja näiden kanssa voi kertoa lapislle ja lastenlapsille saunatarinoita ja viedä näin ajatukset menneisiin saunapolkuuihin.  Korteilla voi myös pelata, kuten normi pelikorteilla.  Hinta 25 euroa pakka + postituskulut.

Saunaterveisin Mervi Hongisto ja Merja Pihlajamäki

Kommentointi on suljettu.