Lisätietoa hoidoista

Turvehoidot

Turvehoito soveltuu kaikenlaiseen ihonhoitoon, kaikille ihotyypeille, niin kokovartalo, kuin osahoitoina. Akuutit kivut ja säryt vaativat usein toistuvia, lyhytaikaisia hoitoja, 1-3 pv. Krooniset kivut ja säryt taas pitkäaikaista hoitoa viikosta kuukausiin. Turve on bioaktiivinen aine, joka imeytyessään ihonkautta elimistään, poistaa kuona-aineita, lisää aineenvaihduntaa ja parantaa pintaverenkiertoa. Turpeelle ei ole todettuja allergisia vaikutuksia, huomioitavaa on kuitenkin turpeeseen sekoitettaville hoitaville aineille mahdolliset allergiat. esim. hunaja.

Turvesauna

Turve osahoidot, käsi- ja jalkakylvyt/ hauteet. Osahoitoja voidaan käyttää mm. paikallisiin kiputiloihin, ihottumiin ja allergioihin. Kylpyihin tarvitaan astia, kylpypussi, jotta astia olisi helpommin puhdistettava. Turvetta osakylpyihin laajuudesta riippuen, 1-3 dl. Hoitoaika 35 min -1 h. Osahauteisiin turvetta tarvitsemme 1-2 rkl – ½ kg alueen laajuudesta riippuen. Hoitoaika on 1 h – yön yli.

Turvehaude

Kokovartalo hauteet ovat erittäin kehoa puhdistavia ja rentouttavia. Kuiva ja atooppinen iho saa tarvitsemaansa kosteutta ja toimii paremmin. Ihon pinnalla oleva suomuisuus ja kuivuus kuoritaan turpeella pois ja samalla siinä olevat bakteerit vähenevät. Iho kuntoutuu ja tasapainottuu. Rentouttavassa turvehauteessa saadaan lihasten verenkierto paranemaan ja keho rentoutuu. Samalla pystytään vaikuttamaan myös kipuihin ja särkyihin. Turpeella on hyvä hoitaa myös reumaattisia vaivoja. Hoitoon tarvitaan turvetta 1½ kg ja hoitoaika hauteessa on 45 min.

Jäkälähoidot ja suomalaiset perinneyrtit modernissa fytoterapiassa

Toteutamme jäkälän käyttöä hauteissa, niin paikallisesti kuin turpeeseen yhdistettynä.  Perinteistä yrttilääkintää, toteutettuna modernin fytoterapian mukaan.

Vesihoidot

Valeluhoidot vaihtolämpöhoitona. Tarvitsemme kaksi isoa kylpysaavia / paljua ja vesikupin. Ensin jalat ovat lämpimässä astiassa. Lämpötila niin kuumaa kuin sietää. Noin 42 astetta. Valellaan 20 kertaa. Siirretään jalat kylmään astiaan. Lämpötila niin kylmää kuin hanasta tulee. Valellaan 20 kertaa. Tätä jatketaan viisi kierrosta. Lopetetaan hoito aina kylmään. Hoito lisää jalkojen kapilaariverenkiertoa ja virkistää kehoa.

Päähieronta

Hieromme sideharsoliinalla, joka on kastettu kylmään veteen. Liina asetetaan kokonaan pään yli ja hoito aloitetaan painelemalla päätä, ohimoita, päälakea, hartioita ja yläselkää. Painelut uusitaan muutaman kertaa ja liina kastetaan aina välillä kylmään veteen. Hoito lisää verenkiertoa, rentouttaa, poistaa jännitystiloja ja vähentää stressiä. Kokonaisuus koetaan virkistävänä ja viilentävänä.

Hoitojen suositukset

Huomioitava on onko kyseessä akuutti- vai krooninen tila. Osahoito vaatii usein toistuvia hoitoja, lyhemmän tai pidemmän ajan. Kokohoitoa voi suositella 1-2 kertaa viikossa alussa ja myöhemmin kerran kk, tai harvemmin. Turvesaunahoitoja voi suositella kerran viikossa tai kerran kuukaudessa.

Juominen/kotihoito-ohjeet

Saunahoitojen aikana ja jälkeen asiakkaan juottamien on tärkeää. Soveltuvia juomia ovat vesi, yrttitee, koti- ja luomumehut. Juomissa ei saa olla synteettisiä lisäaineita, eikä keinomakeutusaineita. Saunahoitojen yhteydessä laskee verensokeria, joten raakaruokosokeria juomiin kannattaa lisätä.

Hyppysellinen ElämänSuolaa juomaan lisää tarvittavia mineraaleja kehoon, hikoilun niitä poistaessa. Näin tasapaino säilyy.

Kotihoito-ohjeina asiakasta kehotetaan jatkamaan juomista, lepäämään ja nauttimaan hoitojen rentouttavasta vaikutuksesta.

Ravitseva ruoka, salaatit, marjat ja juomat tukevat kehon kuona-aineiden poistumista.

Ihoa ei myöskään rasvata hoitojen jälkeen, sillä kahden päivän ajan keho poistaa kuona-aineita. Vessareissut ja hikoilu lisääntyvät kehon puhdistuessa.

Turvehoidot tuovat kehoon lämpöä ja uutta virtaa, rasitusten poistuessa.

Kommentointi on suljettu.